21

maj

Möttes av mig själv till frukosten

I morse vid frukostbordet vaknade jag till med en kopp te framför mitt eget ansikte. Artikeln i den lokala näringslivstidningen handlar om mitt arbete och är trevlig. Jag slås samtidigt av min inre vilja att skapa mer förändring, debatt och dialog om hur de miljöer vi vistas i varje dag egentligen påverkas oss. Det vore så underbart att få arbeta ännu mer aktivt med miljöpsykologi och skapa mer människovänliga och vackra miljöer. Jag tar och sätter igång direkt med lite kvällsarbete, god kväll!

Norrköping växer, näringslivsbilaga till Nt och Corren idag.

 

 

30

jan

Hemmet & jag

Kolla in det här skolarbetet som tre journaliststuderande på Södertörns högskola har skapat med tema färg och inredning. Här samsas intervjuer med korta reportage om färg, inredning, trender och så två sidor, här och här, där jag fått svara på hur jag ser på färgens betydelse i hemmet. Inredning åt privatpersoner är ju något jag arbetar med då och då och gärna skulle göra mer av.
Håll till godo!

 

09

mar

Färgintervju: Konstpedagog Jenny på Millesgården

KULÖR ställer tre frågor om färg till människor som har en stark  relation till färg.

1. Du arbetar med barn och färg i ditt arbete som konstpedagog på Millesgården. Vad är din erfarenhet, hur använder sig barn av färg i sitt skapande?

Jenny: Som konstpedagog på Millesgården arbetar jag med barns möte med konst, både genom visningar och genom arbete i vår ateljé. Min erfarenhet är att barn experimenterar och blandar färg friskt och att de använder alla färger när de målar. Små barn använder oftast de starkaste färgerna som svart och rött!

2. Kan du se någon förändring i hur de använder färg då de växer och blir äldre?

När barnen blir äldre, i mellanstadieåldern brukar de ofta bli påverkade av sin omgivning och försiktigare i sina färgval. Flickorna målar mer pastelligt och killarna i dovare färger.

3. Finns det färger som barn sällan eller aldrig använder? Varför tror du att det är så?

Beige, grått och brunt är färger som det sällan frågas efter. Kanske därför att de sällan presenteras för barnen utan anses som tråkiga? Eller för att det är de nyanserna det blir om man blandar färger och de flyter ihop.
Tack Jenny Myrsell, konstpedagog på Millesgården i Stockholm. Vill du läsa mer om barn och färgskapande så läs forskningsrapporten ”Hur går det till när barn lär sig färger? – En studie om hur barn lär sig kopplingen mellan färger och färgtermer” och titta in på Utbildningsradions hemsida Om färg.
Barn skapar med färg på Millesgården.

Barn skapar med färg på Millesgården.

Färgglädje!

Färgglädje!